Mike Sander Corrosiebeschermingsvet tegen roest is een beschermingsproduct dat zeer effectief beschermt tegen roest. Daarom won het in 2002 een driejarige test van AutoBild in samenwerking met de universiteit van Oldenburg. In 2013 won Mike Sander Corrosiebeschermingsvet tegen roest een test van het tijdschrift Oldtimermarkt.

 

Hoe deed AutoBild onderzoek?

 

  • De onderzoekers van dit blad richtten op een open veldje bij de Universiteit van Oldenburg een testplek in om twintig holle ruimte-beschermende producten te testen.
  • Metalen kastjes van 0,7 mm dikke carrosserieplaat werden drie jaar lang blootgesteld aan weer en wind. ’s Winters werden ze besproeid met water waarin 4 % zout was opgelost.
  • De kastjes waren van binnen voorzien van verstevigingsprofielen, net als bij autodorpels. Ze werden van buiten wit gelakt, en van binnen zorgden de testers ervoor dat het oppervlak licht was aangeroest voordat ze werden voorzien van corrosiebeschermers.
  • Zo kwam men dicht bij de situatie van een slecht geconserveerde, drie jaar oude auto die alsnog voorzien wordt van corrosiebescherming in de holle ruimten.

 

Wat leerde het onderzoek?

Na drie jaar waren 17 van de 20 kastjes totaal verroest. Het kastje dat behandeld was met Mike Sander Corrosiebeschermingsvet tegen roest had het beste standgehouden.

  • ‘De roest heeft zijn tanden stukgebeten op het goed beschermde oppervlak aan de binnenzijde’, schreef AutoBild.
  • De kruipeigenschappen van Mike Sander Corrosiebeschermingsvet tegen roest noemde AutoBild ‘overtuigend’. Zelfs na jaren kruipt het vet nog verder in kieren en openstaande plaatdelen, en remt daar de roest doeltreffend af. Lees het hele verhaal hier: (http://www.autobild.de/artikel/rostschutzmittel-im-test-35817.html).

 

Hoe deed Oldtimermarkt onderzoek?

Het tijdschrift Oldtimermarkt constateerde in 2013 dat corrosiebeschermingsproducten op basis van vet de beste zijn voor auto’s gebouwd tot in de jaren tachtig. Daar is vaak al sprake van inwendige roest voordat professionele conservering plaatsvindt. Beschermingsproducten op basis van was voldoen in zo’n situatie minder goed dan beschermingsproducten op basis van vet, aldus het blad.

 

Wat zijn de nadelen van vet?

Oldtimermarkt beschrijft ook het nadeel van conserveren met vet. Wie een auto die met vet is geconserveerd ’s zomers langdurig in de felle zon parkeert, ziet bij terugkomst vlekjes op straat waar het vet uit waterafvoeropeningen van holle ruimten is gedropen. Afhankelijk van de dikte van de aangebrachte vetlaag kan het jaren duren voor dit effect stopt.

Oldtimerbezitters moeten dus bepalen wat ze zwaarder vinden wegen: roest aan hun auto of vetvlekjes op straat.

 

Beste prijs/prestatieverhouding voor Mike Sander Vet

Mike Sander Corrosiebeschermingsvet tegen roest won de vijfjarige duurtest van Oldtimermarkt qua prijs/prestatie. Lees het hele verhaal hier:  http://www.oldtimer-markt.de/sites/default/files/oldtimer_markt_rostschutz-test_teil_3.pdf