Wat zeggen gebruikers van Mike Sander Corrosiebeschermingsvet tegen roest?


Hier wat ervaringsverhalen van gebruikers:

  • Nederlandse eigenaar van een LandRover 110, bouwde zelf verwerkingsset: “Vetten en andere anti-roest middelen zijn er dus in vele soorten, zo bleek ook bij een test van Autobild. Dit Duitse autoblad nam de proef op de som, en heeft een drie jaar durende test uitgevoerd, om de werking van een groot aantal van deze producten eens onder de loep te nemen. De uitkomsten van deze test zijn schrikbarend: bijna geen enkel product dat zich specifiek op deze markt richt, zou de naam “antiroest” mogen dragen. Sommige producten bleken bij gebruik zelfs hetzelfde effect te hebben als dat het niet was gebruikt… Oeps. Het beste middel tegen roest, in deze test, bleek het vet van Mike Sander. Het is een vet, dus alleen bruikbaar op plekken waar het niet erg is dat het er niet uitziet, zeg maar”. (runde.nl. NB: de Nederlandse leverancier van Mike Sander Corrosiebeschermingsvet tegen roest die hij op zijn site noemt is helaas overleden, Mike Sander Nederland heeft zijn importeurschap overgenomen) (foto 24, 17 en 18)

 

  • Nederlandse eigenaar van een Porsche 928: ” Uit ervaring zeg ik dat Mike Sander Corrosiebeschermingsvet tegen roest het enige middel is dat echt roest langdurig uitbant. Het is tegelijk met alle bekende merken zoals Dinitrol, Tectyl, Waxoyl enz. getest in Duitsland. Er is voor elk merk een blank stuk staal waar beginnende roest op zat genomen. Dit is in de buitenlucht in een open kast gehangen en een maal per dag met zoutwater overgoten. Dit gedurende 3 jaar. Er waren slechts 2 merken waaronder Mike Sanders die goed voldeden. Bij de rest was er na 3 jaar nog slechts roestpoeder over. Zelf test ik het nu op een van mijn oude auto’s en ik moet zeggen het is SUPER. De wijze van aanbrengen is niet zo eenvoudig, nl. met een speciale drukbeker op 120 graden celsius. Het spul is in de oldtimer wereld in Duitsland wel goed bekend, hier is slechts 1 leverancier. Het is ook heel geschikt voor holle ruimtes en dan aan te brengen met flexibele hulpstukken/leidingen waar een sproeikop op zit”. (https://www.porscheforum.nl/viewtopic.php?t=17436)

 

  • Duitse eigenaar van een Volkswagen Passat uit 1975: “Natuurlijk krijgt de Passat TS ook een goede conservering van de holle ruimtes (…)

Meer heb je niet nodig: een dubbel elektrisch kookplaatje, een föhn met een lange luchtslang, een drukbekerpistool met spuitlans, een pan en een thermometer. Omdat het zich bij mij bewezen heeft, en omdat het spul ook na meerdere jaren bij mijn Passat GLS nog uit alle kieren komt, blijf ik Mike Sander Corrosiebeschermingsvet tegen roest trouw. (…)

De voorbereiding is simpel. De benodigde hoeveelheid in een pan doen en warm maken. Door de hitte wordt het vet snel vloeibaar. Oplossingsmiddelen zitten er niet in. Het spul blijft daarom als het warm wordt onbeperkt vloeien in alle kieren en holle ruimtes. Het is voldoende om de wagen in de zomer eens in de zon te zetten. Al snel ziet men het dan uit afvoeropeningen in de deuren nadruppelen. Voor de verwerking is een temperatuur van 100 graden ideaal. Dan wordt het vet ongeveer zo vloeibaar als motorolie. (…)

Daarna volgt het vullen van de (op het tweede kookplaatje) voorverwarmde beker van het spuitpistool. Dan schroef je het voorverwarmde pistool met de spuitmond erop. Bij een druk van 8 bar kun je het vet dan tussen de 5 en 10 minuten moeiteloos verwerken”.

(http://ost-blog.passat32.de/tag/mike-sanders/page/4/) (foto 20 en 21, 22, 23, 19)